دانشمندان دانشگاه بیرمنگام راهی یافته اند تا با استفاده از مولکول معطر موجود در برخی از درختان، پلیمرهای زیستی پایدار تولید کنند.

به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، یک راه ساخت پلیمرهای ارگانیک (آلی) از مولکول های معطر موجود در درختان مخروطی و میوه است که توسط دانشمندان دانشگاه بیرمنگام ابداع شده است.

این تکنیک که برای کاربردهای چاپ سه بعدی توسعه داده شده است، می تواند منجر به تولید نسل جدیدی از مواد پایدار برای استفاده در کاربردهای پزشکی، بیو پزشکی یا نمونه سازی اولیه گردد.

ترپن ها، مولکول هایی هستند که در روغن های گیاهان متنوعی یافت می شوند و اغلب در رایحه ها، مواد آرایشی و سایر محصولات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجا که استخراج و پردازش ترپن ها دشوارست، نسخه های مصنوعی {صنعتی} اغلب با نسخه های طبیعی جایگزین می شوند.

ترپنها همچنین می توانند برای تولید رزین استفاده شوند. این امر آنها را برای شیمی دانان و محققان در مورد پلیمرهای جدید پایدار جهت جایگزینی با پلاستیک های ساخته شده توسط پتروشیمی ها – پلاستیک ها با پایه نفتی – جذاب می نماید. چالش پیش رو اینست که برای استخراج و پردازش ترپن ها راهی به میزان کافی کارآمد و مقرون به صرفه بیابیم.
 

محققان شیمی دانشگاه بیرمنگام، تکنیکی برای استخراج این مولکولها و تبدیل آنها به رزین های پایدار ابداع کرده اند. با ترکیب آنها با ترکیبات آلی بر پایه گوگرد به نام تیول، رزین ها را می توان با نور برای تشکیل ماده جدید فعال کرد. نتایج بررسی آنها در مجله شیمی پلیمر منتشر شده است.

پردازش ترپن ها به این روش،  در فرآیند چاپ سه بعدی موسوم به stereolithography، که در آن اشیا در چند لایه ساخته شده اند و در زیر نور UV ذوب شده و اشیا سه بعدی را می سازند. بسیار مفیدست.

” پرفسور آندرو داو – Andrew Dove ” استاد راهنمای این پژوهش توضیح می دهد: ” ما باید روش های پایداری برای تولید پلیمرها پیدا کنیم که به پتروشیمی ها اعتماد و اتکایی نداشته باشند. ترپن ها به عنوان یک پتانسیل واقعی در این راه شناخته می شوند و کار ما گامی امیدوارکننده در جهت توانمندسازی تولید پلیمر از این محصولات طبیعی است. ”

ترپن های مختلف خصوصیات مختلفی دارند و در مرحله بعدی این تیم به این موضوع می پردازد که کدامیک از ترپن ها خصوصیات بهتری برای کنترل دارند. اگر چه عطرها جزو خصوصیات مهم ترپنها نیستند، اما محققان علاقمندند در بعضی از محصولات ضمن کنترل برخی خواص از آنها استفاده کنند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *