سالانه ۴۰ میلیون تن پلاستیک در جهان تولید میشود که ۴۰ درصد از آنها یکبار مصرف و ۹ درصد قابل بازیافت هستند. علاوه بر این، تا سال ۲۰۵۰ پیش بینی شده است که مقدار پلاستیک موجود در اقیانوسها از مقدار ماهیها بیشتر باشد.
یکی از موانع استفاده از پلاستیک بازیافتی تخریب و فرسودگی حرارتی آن و همچنین مخلوط شدن مواد با درجه پایین حرارت است که منجر به تغییر خواص و عملکرد و کاهش قابلیت استفاده مجدد از آن میشود.
به تازگی محققان یک شرکت دانش بنیان با همکاری دانشگاه منچستر انگلستان، موفق به یک ابداع فن آوری جدیدی برای ساخت یک پلیمر کامپوزیت با استفاده از گرافن شده اند که از ۱۰۰ درصد از پلاستیکهای بازیافت شده ساخته شده است.
این چمدان گرافنی ۶۰ درصد محکمتر و ۲۰ درصد سبکتر است و دارای گارانتی مادام العمر است. استفاده از این چمدان ۲۰ اینچی به طور بالقوه میتواند باعث کاهش ۶ کیلوگرمی انتشار CO۲ به محیط شود.
به علاوه سیستم پلی کربنات بازیافت شده به همراه گرافن، باعث ایجاد سطح صاف و مقاوم در برابر خراش را به آن میدهد. این چمدان مقاوم در برابر آب است و همچنین حامل یک باتری قابل تعویض است که در حال حرکت میتواند دستگاههای تلفن همراه را شارژ کند.
مواد موجود در گرافن به دلیل خواص مکانیکی عالی، پتانسیل عظیمی برای تولید کامپوزیتها را نشان داده اند. گرافن شفافیت، استحکام مکانیکی بالا و پایداری حرارتی خوبی برای ترکیب را در پلیمرها فراهم میکند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بدون نظر