محققان دانشگاه علوم و فناوری هنگ کنگ نوعی پوشش نانو آنتی باکتریال ساختند که با پاشیده شدن روی سطح، تا ۹۰ روز از آن در برابر انواع باکتری‌ها و ویروس‌ها از جمله ویروس کرونا محافظت می‌کند.

پژوهشگران در دانشگاه علوم و فناوری هنگ کنگ برای مقابله با کرونا، دست به ابداع نوعی پوشش آنتی باکتریال و آنتی ویروسی زده اند که تا وقتی روی سطحی قرار می گیرد، تا 90 روز در برابر باکتری ها، میکروبها و ویروس ها و از جمله ویروس کرونا از آن سطح محافظت می کند. با توجه به شیوه های انتقال ویروس کرونا، ابداع پوشش پلیمری ضدعفونی کننده سطوح در برابر کرونا با ماندگاری طولانی راه حل مناسب و بدیعی برای بازگشت به زندگی معمولی با حداقل رساندن خطر ابتلا به کووید-19 است.

بر اساس گزارش دانشگاه علوم و فناوری هنگ کنگ (HKUST)، این پوشش ضد میکروبی که «MAP-1» نام دارد، برای انواع سطوح از جمله شیشه‌ای، فلزی، پلاستیکی، چرمی و پارچه‌ای قابل استفاده است. به گفته محققان، ماندگاری این پوشش «به طور قابل توجهی» از ضدعفونی کننده‌های الکی یا سفیدکننده‌هایی نظیر آب ژاول که از عملکردشان با تبخیر شدن کاسته می‌شود، بیشتر است.

پوشش «MAP-1» از کپسول کردن مواد ضدعفونی کننده در مقیاس نانو ساخته شده است که در نانو فناوری اصطلاحا آن را با nano capsulation می شناسند که پس از پاشیده شدن روی سطح، با کمک نانو کپسول های باقی مانده روی سطح، باکتری‌ها و ویروس‌ها را از بین می‌برد.

پوشش پلیمری ضدعفونی کننده سطوح در برابر کرونا با ماندگاری طولانی

در حقیقت این پوشش ها به وسیله پلیمرهای حساس به گرما ایجاد شده و به گرمای ناشی از لمس کردن واکنش نشان می دهد و آزاد می شود. همچنین رطوبت ناشی از ریخته شدن قطرات را تشخیص داده و مواد ضدعفونی کننده بیشتری آزاد می‌کند. با توجه به نانو کپسوله بودن این پوشش آزاد سازی مواد ضد عفونی کننده کنترل و ماکزیمم ۹۰ روز میتواند سطوح را عاری از ویروس کرونا کند.

به گفته محققان مواد به کار رفته در این پوشش غیر سمی بوده و فروشگاه‌ها، مدارس، کلیساها و سالن‌های ورزشی هنگ کنگ از آن استفاده کرده‌اند.

ضدعفونی کردن مدارس با این پوشش بسته به ابعاد محیط، بین ۲ هزار ۶۰۰ تا ۶ هزار ۴۰۰ دلار هزینه در پی خواهد داشت. قرار است بطری‌های ۵۰ و ۲۰۰ میلی‌لیتری حاوی این پوشش برای مصارف خانگی با قیمتی بین ۹ تا ۳۲ دلار روانه بازار شوند.

آزمایش‌های این پوشش در ماه فوریه انجام شده و قرار است از ماه آینده میلادی در هنگ کنگ به بازار عرضه شود. مخترعان تاکنون در مورد احتمال عرضه این محصول در ایالات متحده یا کشورهای دیگر صحبت نکرده‌اند.

مقامات شهر هنگ کنگ به تازگی موارد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش نکرده‌اند. از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در این شهر هزار و ۳۸ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۴ نفر جان خود را در اثر آن از دست داده‌اند.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *